Episode 26

Avsnitt 26: Helena Lundberg, doktorn som forskar på servicearbetaren

Helena Lundberg, doktor i arbetsvetenskap är veckans samtalsgäst.

Hennes doktorsavhandling ”Strävan efter värdighet” börjar med en situationsbeskrivning, som belyser den ökade avhumaniseringen av Servicearbetaren:

”Hon ramlar, på riktigt, ner från stolen och singlar ner på golvet. Utmattning, törst, hunger/../stress, you name it. De kunder som bevittnat händelsen ser något förfärade ut –det vill säga, alla utom en, som höjer sin röst. Irriterat utbrister han: Har ni inga fler kassörskor?!”

Helena har gått från arbetsvetaren till doktor och författande skrivarkonsult, och vilken resa det varit. Hennes publikationer i ämnet servicearbetaren har nominerats till bland annat ”Bästa avhandling i Sverige inom forskningsområdet arbetsliv och arbetsmiljö 2016″, och redan hennes examensarbete belönades med Personalvetarpriset för bästa arbetsvetenskapliga uppsats 2009.”

Helena kan servicearbetaren och dennes värld.

Vi har ett fantastiskt samtal kring bland annat snabbköpskassörskans vardag, vad arbetsgivaren kan göra för att förbättra arbetsplatsen och om kunden verkligen alltid har rätt.

För att komma i kontakt med Helena:
Hemsida: https://helenalundberg.com
Blogg: https://mellan-raderna.com

 

 

About the Podcast

Show artwork for Arbetsplatspodden
Arbetsplatspodden
Hur vi skapar den bästa arbetsplatsen

Listen for free

About your host

Profile picture for Andreas Ek-Sarfraz

Andreas Ek-Sarfraz

Med 20+ års erfarenhet från en mängd svenska och internationella organisationer som Scandic, Hilton, Rica, Sitel, Linksys, Nokia, Microsoft, IOGT-NTO, ISS och DHL, samt arbetsmiljöarbete i flera länder hjälper jag företag med arbetsmiljö, företagskultur, språkbruk, ledarskapsfrågor och medarbetarskapet.

Ett verktyg i arbetet för bättre arbetsplatser är podcasten Arbetsplatspodden.